Skip to content

Royalt IV

”The racism Meghan says she experienced as a royal will be no surprise to Black Britons (no, it’s not a band),” skriver CNN i dag. Heller ikke for os, som ved fra Politiken, at der i London hænger en neger fra hver eneste lygtepæl (især efter Brexit).

Dette fremgår blandt andet af massedemonstrationerne i anledning af George Floyds død. Tusinder gik på gaden med skilte som SHOOTING’S TOO GOOD FOR KAFFERS.

Også i Danmark er antallet af hadforbrydelser stigende, som Politiken allerede tidligere har advaret om. Måske hentydes der til transseksuelle mænds overfald på lesbiske kvinder.

Eller måske æresdrab, kvindelig omskærelse og andengenerationsindvandreres angreb på etniske danskere med krumsabler? Så sent som i sidste måned overfaldt et ældre ægtepar en muslimsk (islamisk, forf. anm.) kvinde på en parkeringsplads, hvilket må have fået alle på redaktionen til at ånde lettet op – det er trods alt et stykke tid siden, at en bøsseparade blev mødt med knipler.

Det er forfærdeligt, at noget sådant kan ske i et demokrati, hvor alle er lige og har de samme muligheder, hvor der ikke er rige og fattige, og alle er frie til at tilbringe eftermiddagen i parken med deres børn. Med Meghans afsløringer er racismen og sexismen nu også trængt ind i kongehuset (selv om nogle af os nok har haft en mistanke, siden dronningen meldte sig ind i English Defence League).

FILE PHOTO: Britain’s Queen Elizabeth and Meghan The Duchess Of Sussex attend the opening of the Mersey Gateway Bridge in Runcorn, June 14, 2018. Jim Clarke/Pool via Reuters/File Photo

Alt dette har sat gang i den gamle debat om afskaffelse af kongehuset. Det kan undre, da ”Gud, konge og fædreland” jo længe har været den melodi på kapitalismens lirekasse med den socialdemokratiske abe, der gav flest femører.

Sagen er jo nok den, at efter at liberalisternes rævekage med kongemagten er lykkedes, er der ikke længere brug for sidstnævnte – nu vækker den snarest mindelser om den kongelige ørn som folkets beskytter. Det er en farlig tanke, som vi blandt andet finder udtrykt i scenen fra ”The Lion King”, hvor løveprinsen holdes op for det samlede dyrefolk.

En løve kunne måske finde på at jage hyænerne på flugt, hvilket ville være alt andet end demokratisk. Risikoen er dog ringe i Danmark, hvor Fjolle-Frede næppe vil komme til at bestige tronen før sin halvfemsårsfødselsdag, og heller ikke sådan uden videre kan opsige sin ansvarsfulde stilling som redaktør på ”Bilen og Båden”.

Magt og penge skal naturligvis ikke være medfødte privilegier, men noget, proletarer kæmper sig frem til, så de med god samvittighed kan give pokker i deres klassefæller, som jo bare kunne have gjort det samme! Der er da heller ikke noget, der tyder på, at man i den nærmeste fremtid vil indføre en øvre indtægtsgrænse for folk, hvis navn ender på –sen, eller begrænse kvinders adgang til Tinget for at undgå en yderligere højredrejning.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *