Skip to content

En lærerig historie

Oliver Kløvedal Reich har en sød lille historie i avisen i dag.

”En weekendmorgen sad min femårige datter og bladrede i avisen. Hun kiggede sirligt på alle siderne, og da hun skubbede avisen fra sig, kiggede hun op og så på mig med en alvorlig mine: ’Far, hvorfor er der så mange mænd i avisen?’ spurgte hun. Jeg må indrømme, at jeg blev noget paf over, at min datter på fem år havde gennemskuet, at kønsbalancen var skæv.”

Jeg synes, det viser, hvor meget børn rent faktisk forstår, og at de er små selvstændigt tænkende væsner. Jeg kender det selv fra en af mine bekendte, Morten Luther Jensen, hvis femårige datter en dag pludselig ud af det blå udbrød: ”Far, hvorfor er der så mange mennesker, der ikke tror på Jesus? Ved de da ikke, at de kommer i helvede?”

Som Morten sagde til mig: ”Lige straks vidste jeg slet ikke, hvad jeg skulle svare. Marie er fem år, og vi har aldrig gjort noget for at påvirke hende i religiøs retning.

Min kone og jeg synes, at hun selv skal møde sin frelser, når hun bliver stor nok til det. Men jeg må indrømme, at jeg kneb en tåre, da jeg tog hende op på mit skød og sagde til hende: ’Der er desværre mange voksne, der ikke er lige så kloge, som du er, og først opdager det, når Gud kommer og putter dem i en stor ovn, hvor de skal pines i al evighed!’

Jeg synes, det lover godt for fremtiden.”

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *