Skip to content

Duh

Jeg synes, det er EN afslørende studie i Politikens problemer med det danske sprog. Måske skulle man bare appellere direkte til målgruppen med OP I RØVEN MED SOSJALDEMOKRATIED.

Published inUncategorized

2 Comments

  1. Xristos Xristos

    Ordet “studie” forefindes i 3 betydninger, og hvorom der for 2 af dem gjælder, at man skal bruge “et” foran, er der altså i ordets tredje betydning valgfrihed mellem “en” og “et”. Dette er både nævnt her i den danske ordbog: https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=studie
    Såvel som her i en artikel på sprognævnet fra 1992 under overskriften “En studie i endelser” – men som altså lige så korrekt kunnet have båret titlen “Et studie i endelser”: https://sproget.dk/raad-og-regler/artikler-mv/sprogbrevet-dr/sprogbrevetdr-nr-73/en-studie-i-endelser

    citat herfra:
    “Endelig er der ordet studium; det betyder ‘det at studere’ og bøjes et studium, studiet. Ved siden heraf har vi et studie, studiet i betydningen ‘optagelsesrum til radio og tv’. Og endelig har vi en eller et studie, som betyder ‘tegnet skitse’ eller ‘mindre afhandling’.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *