Skip to content

Gott ist tot I

Stephen Hawking er død. Forstår I?

Hvem skal nu fortælle os om Gud og universet, aliens og kunstig intelligens? Men frygter ikke!

Der vil aldrig være mangel på tronprætendenter til den ontologiske rullestol til glæde for videnskabsjournalister og ateistiske gymnasiaster. På Nettet vil man kunne vælge mellem visdomsord af Roger Penrose, nobelpristager og vinder af the Wolf Prize (with an o) ”for bidrag til vor forståelse af Universet”, givetvis sammen med Stephen Hawking – æres den, som æres bør – på baggrund at stjernehimle og sorte huller, smukt indrammet og klar til brug i talen til konfirmanden.

”We have a closed circle of consistency here: the laws of physics produce complex systems, and these complex systems lead to consciousness, which then produces mathematics, which can then encode in a succinct and inspiring way the very underlying laws of physics that gave rise to it.”

Også kaldet en circulus vitiosus.

”Quantum mechanics makes absolutely no sense.”

Oh, really?

”It may well be there is something else going on in the brain that we don’t have an inkling of at the moment.”

”In the brain. Her kan jeg igen berolige læseren. Roger Penrose has an inkling, at bevidsthed er et produkt af ”quantum and gravitational effects in the brain” (muligvis i koglekirtlen).

Vi vidste, det var noget med stråler! Mejeristen ser op på månen og overvejer, om det eventuelt kunne være en ost.

(Det skal dog retfærdigvis indrømmes, at the something that’s going on in the brain ikke er noget mysterium for Sir John Eccles, ”hjerneforsker” og endnu en nobelpristager: ”The mind exerts its influence over the brain by deciding which neurons will fire and which will not.” Now why didn’t I think of that?)

”There is a certain sense in which I would say the universe has a purpose. It’s not there just somehow by chance.”

Ugga-bugga-bugga!

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *