Skip to content

Fjernsyn

”Børnesoldater er børn under 18 år, som er med i væbnede kampe. En væbnet kamp er, når der bliver skudt med våben som for eksempel pistoler og geværer.

Børnesoldater bliver tvunget til at skyde andre mennesker, eller også følger de med som bærere, sendebud eller spejdere. Børnesoldater kan også være piger, som bliver udnyttet seksuelt i de væbnede grupper.

Tusindvis af børn i verden er børnesoldater i militser, væbnede grupper og hære. Børnekonventionen siger ellers, at ingen børn må være deltagere i en krig.”

Nu er Danmark jo ikke traditionelt meget for konventioner. I det hele taget kan pacifisme og ikkevold ligge på et meget lille sted, når krigstrommen buldrer.

Politiken bringer således i dag på forsiden et gribende billede af let bevæbnede børn, der saluterer det ukrainske flag, med underteksten: ”Mens russiske tropper ruller ind i øst, træner 6-14-årige børn i at forsvare deres land.” Ikke et øje må formodes at være tørt i bladets læserskare.

Avisen bringer ligeledes et billede af Chamberlain efter München-aftalen, der gør det klart, at det er på tide at starte Tredje Verdenskrig, inden det er for sent. Ligesom på CNN er man dog mest optaget af Donald Trumps ”treason”, antydningen af, at en diplomatisk løsning ville have været en mulighed, hvis han stadig var præsident.

”But it’s unsurprising Trump would praise anything Putin does, given his genuflecting to the Russian leader while in office. Given that he tried to stage a coup that would have destroyed US democracy, it’s hardly shocking either that he’s not fretting at the loss of Ukrainian freedom.”

Overskriften lyder: ”Trump sides with Putin as Biden tries to stop a war”. Den lader vi lige stå et øjeblik.

USA har dog åbenbart større problemer. Ifølge ”Feminist-Vegetarian Critical Theory” er kødspisere nu sexister og – you guessed it –  racister.

From the studio that brought you AMERICAN SOLDIERS SHOULDN’T FIGHT FOR A COUNTRY FOUNDED ON GENOCIDE AND SLAVERY. Alt dette har givet den politiske kommentator Tucker Carlson anledning til selvrefleksion.

”Why do I hate Putin so much? Has Putin ever called me a racist?

Has he threatened to get me fired for disagreeing with him? Is he teaching my kids to embrace racial discrimination?”

The answer, presumably, is blowing in the wind.

I min barndom hed tv ”fjernsyn”, hvilket på sin vis er uhyre rammende. Tv og medierne generelt gør de fjerne ting nære, og de nære ting fjerne.

Den umiddelbare reaktion hos et menneske, der åbner en avis eller tænder sit tv, må uundgåeligt være: ”Hvad kommer alt dette mig ved? Hvilken betydning har det for mit liv?”

Men det moderne menneske har ikke noget liv. For at slippe for sin families døde blik glor han på en skærm i stedet, hvor det er andre ting, der betyder noget.

At Liberal Alliances partileder har råbt SIEG HEIL! på en bar. Om spanske tomater er mere klimavenlige end danske.

Og ikke nok med det. Vi skal interessere os for, at umennesker tiltaler transvestitter hr.

Det er på en måde forståeligt, eftersom verden regeres af narcissister, der udelukkende er interesserede i at bevare magten til at bevare deres privilegier. En krig, der koster millioner af mennesker livet, er blot et middel til dette mål.

Den moderne våbenindustri har opfyldt Goebbels’ drøm om den totale krig. Man gør sig ikke engang den umage at argumentere for den.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *