Skip to content

Putin’s story

The People’s Republics of Donbass turned to Russia with a request for help. In this regard, in accordance with Article 51, part 7 of the UN Charter, with the sanction of the Federation Council and in pursuance of the friendship treaties ratified by the Federal Assembly and mutual assistance with the Donetsk and Lugansk People’s Republics, I have decided to conduct a special military operation. We have no plans to occupy Ukrainian territory.

That, at least, is Putin’s story. I Vesten frygter man med rette, at den russiske besættelse af det østlige Ukraine kan blive begyndelsen til en tilbagerulning af NATO i Østeuropa. Han taler da også allerede om en ”demilitarisering og de-nazificering” af Ukraine.

Published inUncategorized

2 Comments

 1. Nikolaj Nikolaj

  Tyskland var på nippet til at gøre sig afhængig af russisk gas og dermed træde et skridt nærmere på et stærkere samarbejde med Rusland end USA. Det kunne USA ikke acceptere og har gjort hvad de kunne for at stoppe alliancen, det er så lykkedes, for nu, ved at fremtvinge aggression fra Rusland.
  Om situationen udvikler sig til en større krig (større end den sikkert oprigtige sikring af militært strategiske områder og en prorussisk befolkning) kommer an på USAs evne til at fremprovokere en yderligere konflikt og militær optrapning fra europæisk side.
  Forhåbentlig falder Tyskland og resten af EU ikke for CIA’S manipulation, den selvforskyldte afhængighed af russisk gas (grundet grøn omstilling) gør det næppe muligt at eskalere situationen, men det midlertidige sammenbrud af Nord Stream kommer i hvert fald til at kunne mærkes på el priserne om ikke andet.

  Det er i hvert fald et bud.

  • Jakob Garde Jakob Garde

   Ja, >midlertidige< sammenbrud af Nordstream II – det må vel være kodeordet? Naturgas er rigtig vigtig for Tyskland (og alle andre), ikke mindst som industrimagt. Hvorfor føre krig, når man kan handle? Kineserne bygger vel Silkevejen af en grund, tænker man. Vi kan sagtens lære at tale rusisk i skolerne. Men det ligger nok lidt fjernt. Her i Skåne er de altid meget bange for en invasion, og har i dag udsolgt for jod på apotekerne…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *