Skip to content

Sanktioner

Ukraine er en splittet nation. Den vestlige del ønsker en tilnærmelse til Europa og USA, hvorimod den russisktalende befolkning i den østlige søger en nærmere tilknytning til moderlandet.

I 2014 annekterede Rusland Krim. Kort efter erklærede Donbass sig uafhængigt i form af Folkerepublikkerne Donetsk og Lugansk.

En våbenhvile med Kiev blev underskrevet i 2015, men den blev hurtigt brudt, og parterne beskyldte gensidigt hinanden, Ukraine for at planlægge en offensiv mod Donbass, og Rusland mod Ukraine. I denne uge anerkendte Putin de to republikker, der til gengæld bad ham om militær bistand.

Kort efter invaderede han Ukraine med beskyldninger om folkedrab. Hans erklærede mål er et ”demilitariseret og de-nazificeret” Ukraine, der ikke som prospektivt medlem af NATO repræsenterer en trussel mod Rusland.

Det anses for sandsynligt, at Kiev vil falde inden for få dage. Dette har ført til, at Danmarks Radio nu ønsker at udelukke Rusland fra deltagelse i Melodi Grand Prix.

Published inUncategorized

One Comment

  1. Kenneth Kenneth

    … Hvor mange gange er USA udelukket fra nogetsomhelst fordi de havde ført en aggressiv og uretfærdig krig….. hmmmm anyone have a guess?….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *