Skip to content

Depression

Langt mere udbredt end skizofrenien er depressionen. Ligesom hysteri klassificeredes den tidligt som en kvindesygdom.

Patienten gik i stå, men uden at demonstrere noget indre liv. Tidligere havde han repræsenteret et af de fire temperamenter: Melankolikeren.

Havde den fysiske årsager? Eller var den psykogen og psykosomatisk?

Den menneskelige organisme er uhyre økonomisk. Vi har den energi, vi har brug for.

Den er derfor aldrig stabil. Jo mere energi vi forbruger, jo mere får vi stillet til rådighed.

Vi har ikke energi til vores daglige arbejde, fordi det er meningsløst, og det gør os stressede og triste. Men så kom iproniazid, der narrede organismen til at levere mere energi, som i den maniske fase af den maniodepressive psykose (i virkeligheden var der ingen energi eller dynamik involveret, blot en hæmning af en hæmning).

Lykkepiller var lykken. Eller også var det ikke.

Meningerne var delte. Mange mente, at man i stedet burde sigte på en bedre livskvalitet, som man dog understregede, ikke havde noget at gøre med at pande chefen ned, forgive konen (som i de mest populære kriminalromaner) eller kvæle børnene, men en ny erkendelse.

Du er ikke alene

Der er en der følger dig

Og det er helt på det rene, han har det ligesom dig

Vi er ikke alene, der er flere der viser trods

Og det er helt på det rene

De har det ligesom os

Det er vigtigt at vise trods. Det gør man ved at købe pladen og melde sig ind i en forening af dem, der har det ligesom dig og viser trods mod de andre, de hvide, de heteroseksuelle, mændene.

Og det gode er, at du ikke længere behøver at drop out for at tune in. Du kan sagtens demonstrere for Black Lives Matter om søndagen og møde på arbejde om mandagen.

Det, kapitalisterne frygter mest, er nemlig, at vi står sammen om de mærkesager, vi læser om i de kapitalejede medier, Me Too og transvestitterne. Og når vores demokrati trues, Gud, konge og fædreland.

Selv industrien har indset nødvendigheden af at redde planeten. Det mindste, vi kan gøre, er at gøre op med forbrugermentaliteten ved at købe nyt og grønt, når selv ræven har erklæret sig villig til at vogte hønsehuset!

Published inUncategorized

One Comment

  1. John John

    Jeg kommer til at tænke på Fagre nye verden og SOMA, samt de evindelige hypnotiske gentagelser. “At kassere er bedre end at reparere. Reparation er ruinering.” Grønt er godt! Lysegrønt er bedre. Køb den nyeste smartphone med et milligram mindre forurening end den forrige og glæd dig til den næste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *