Skip to content

Udspild på unervisningsområdet fra di Radikale

Eleverne i gymnasiet trives ikke. Og det er et problem.

Forklaringen ligger dog lige for. Der stilles alt for store krav til de unge.

Som en professor bemærker: ”Det bør ikke høre til et normalt ungdomsliv, at unge taber håret og får angstanfald. Det skal de helst vente med, til de bliver femogtyve.”

Og forskningen bakker op om dette synspunkt. Man har lavet nogle forsøg, hvor man gav en sund og rask sekstenårig til opgave at læse en tekst med et lixtal på 2.

Efter fem minutter brød han ud i koldsved, og efter et kvarter måtte man med magt forhindre ham i at springe ud ad et åbentstående vindue. Først efter flere selfies og en indsprøjtning med Midazolam kom han så meget til hægterne, at han kunne fortælle om sin traumatiske oplevelse: ”Oom oop fuck dig luder”.

Der er imidlertid en løsning på problemet: Afskaf karakterer og eksamen! Ved samme lejlighed kan man så komme den ubrugelige paratviden til livs, herunder den plagsomme historieundervisning.

Hvad nytte har de unge af at vide noget om døde mennesker? En samtale med læreren vil i de fleste tilfælde være fuldt tilstrækkelig.

Hader eleven russerne og overvejer en kønsskifteoperation? Det er ikke læsefærdighed, gymnasiasten har brug for som elev i Netto eller universitetsstuderende.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *