Skip to content

Nyhederne

Informationssamfundet har udviklet sig til et propagandasamfund. Ingen interesserer sig længere for kendsgerninger.

Der findes ingen sandhed, kun rigtige og forkerte meninger. Man finder sin skyttegrav og lirer sin lektie med en overbevisning som er barn, der er blevet taget i at stjæle småkager.

Kendsgerninger er holdningsløse. Eller værre: fordomme, og dem, der udspreder dem, kan kun gøre det ud fra de sletteste motiver.

Der er naturligvis ikke noget nyt i dette. Under Første Verdenskrig vidste vi alle sammen, at de tyske værnepligtuge var barbarer, der voldtog barnepigen og smed barnet ud ad vinduet – russene gør det stadig i Ukraine – og under Anden, at de var nazister.

Men vi er da ikke i krig? Men det er netop det, vi er, mod the far right – der kun ligner pæne familiemennesker – white supremacy og voldelige homofober.

Som vi alle ved, er det dem, der står for al politisk vold og hærværk, intimidation og censur. En ”historiker” gør dette ganske klart her op til midtvejsvalget.

And a historian 50 years from now, if historians are allowed to write in this country and if there are still free publishing houses and a free press, which I’m not certain of, but if that is true, a historian will say what was at stake tonight and this week was the fact whether we will be a democracy in the future, whether our children will be arrested and conceivably killed. We’re on the edge of a brutal authoritarian system and it could be a week away.

Det skal for fuldstændighedens skyld nævnes, at dette skal ses som en advarsel imod at stemme republikansk!! Man kan indvende, at der blot er tale om en vinkling af udvalgte nyheder og en udelukkelse af andre.

Men propaganda er ikke nyheder. Det er løgn.

Men så er man jo afskåret fra at få noget som helst at vide? Ikke helt.

Der er stadig noget, der hedder sund fornuft. Der er to køn.

To og to er fire. Jorden er rund.

Det næste skridt er spørgsmålet: Hvorfor påstår man da, at den er flad? Vi vil aldrig erfare sandheden om attentatet på Paul Pelosi – men denne type nyheder er også så ligegyldige som filmstjerners privatliv.

Derimod kan vi med sikkerhed vide årsagerne til den måde, hvorpå det bliver fremstillet i medierne, efterhånden som man får nørklet ”detaljerne” sammen. Hvilket er den virkelige nyhed.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *