Skip to content

Et etisk dilemma

Ved hjælp af simple blodprøver kan kommende forældre lade sig screene for utallige vigende sygdomsvarianter, mens gravide kan få testet fostrets gener allerede fra 10. graviditetsuge, skriver Ingeniøren.

Etisk Råd holder øje med udviklingen, og ifølge Ida Donkin, som er læge på Gynækologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital og medlem af rådet, gør de generelle landvindinger inden for genetisk screening og diagnostik diskussionen om fosterdiagnostik og abort højaktuel igen.

»Med hele fosterceller er der ikke langt til, at hele genomet vil kunne analyseres, endda inden for abortgrænsen. Jeg vil tro, at det kan lade sig gøre inden for et par år, og derfor er der brug for en offentlig debat nu, så teknologien ikke risikerer at overhale lovgivningen. Måske er vil allerede bagud i debatten«, siger Ida Donkin til Ingeniøren.

Fri abort er en ret, der ikke må misbruges. Den skal naturligvis begrænses til sunde børn af fattige og farvede.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *