Skip to content

6. januar 2021

I februar 1933 fik den halvåndssvage Marinus van der Lubbe at vide, at en kommunistisk opstand var umiddelbart forestående, og at afbrændingen af Rigsdagsbygningen skulle være signalet til den. Hvem disse provokatører var, fortæller historien ikke.

Vi ved kun, at kredsen omkring Hitler var uvidende om denne plan, der skulle gøre nationalsocialisterne til det eneste parti i Tyskland, og som de så som en gave fra himlen. Dette var dog ikke tilfældet med demonstrationen omkring den amerikanske rigsdag i går for to år siden.

Den blev fredelig, men det var ikke planen, da man lukkede demonstranterne ind i Rigsdagsbygningen. Det blev kun til drabet på en ubevæbnet ung kvinde, Ashli Babbitt, som hendes morder blev dekoreret for, modsat en anden martyr, Derek Chauvin, der blev idømt 21 års fængsel for uagtsomt manddrab på en voldelig psykopat.

Her var formålet genindførelsen af den apartheid, Demokraterne havde følt sig presset til at fragå i tresserne. Motivet bag 6. januar var det samme som i 1933, at censurere, intimidere og om nødvendigt arrestere politiske modstandere, som Ashlis mor blev, da hun ville holde en mindehøjtidelighed for sin datter.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *