Skip to content

Den Uhellige Skrift

GRIMOIRE er nok ikke, hvad man traditionelt forventer af denne genre – barbariske ord. Men magi er heller ikke, hvad de fleste mennesker tror, den er, tabere, der mumler dem i en halvtro på deres effektivitet.

Religion og magi har ikke noget med tro at gøre, kun med troskab – forsidens emeth. Hvad den kræver, er vantro, en sund skepsis over for alt det, vi har fået fortalt.

Deres virkefelt er den fysiske verden, fjernt fra al konsensus – magicians don’t go to meetings. Så hvis læseren har et stort behov for at klamre sig til skolestuens og kontorets virkelighed, læser han forgæves.

For at blive magikere, må vi nødvendigvis være det for kristne og feminister mest uartige af alt: i vore sansers vold. Først når vi går ind i vores kammer, åbner den akausale verden sig for os, hvoraf den kausale er en del, som ligner en tvangstanke.

Indtil da er vi fanger i denne del af ”vores” hjerne og dens syntaks, jegets enecelle. Det er en tung bog, for den har meget st flytte.

Mennesket er en instinktiv hoarder. Det klamrer sig instinktivt til sine antikverede forestillinger, and GRIMOIRE is one hell of a spring cleaning.

Af disse er forestillingen om, at vi har opdaget alting – vores fremskridtstro – den mest skadelige. Og når fascismen banker på med sin dystopiske utopi, sine heksejagter og korstog, er den historiske sandhed det første offer, og det bliver klarere end nogen sinde, at vore forfædre var gladiatorer og slaveejere, og at Babylon gik under på grund af manglende demokrati.

Den vestlige civilisation blev skabt af hvide heteroseksuelle mænd, så ud med dem! Hep, hep, hep!

Historiens store mænd var nemlig ikke virkelig store – og da slet ikke i forhold til Greta Thunberg og andre små selvretfærdige røvhuller! Det viser sig nemlig til vores forundring og forargelse, at Einstein ikke bekæmpede sin tids transfobi, og dermed var en del af problemet.

De forrige nazister så således helt klart, når de godtgjorde, at han ”seinen Deutschenhass hinter seiner obskuren Pseudowissenschaft versteckte”. Og ikke mindst hans had til negre og æggedonorer.

Magi kræver med andre ord, at vi genopdager civilisationen og den rolle, den fysiske verden, religion og magi, spiller i den. En tyk bog?

Men læg så dagens propaganda i form af aviser og bestsellere ved siden af. Not really.

Det er højst som at tilbringe en halv time under et træ i sindssygehospitalets have, fjernt fra patienter og plejere. Mystisk er det sidste, den er, hvilket indimellem kan gøre den svær at forstå.

Den kan i det mindste ikke læses, som vi plejer at læse. Henover.

Den vil blive stående – i mange tilfælde på hylden – og der står den godt. Verden er endnu ung.

Published inUncategorized

3 Comments

 1. Thomas Thomas

  Hvornår kommer Ancilla eller din næste bog?

  • INDEKS TIL GRIMOIRE (inklusive en 400 siders indføring samt behandling af emner, der ikke var plads til i GRIMOIRE) kommer i juni.
   Romanen DE FORSVUNDNE kommer i december.

   • Uha glæder mig til det Indeks, har grundet på, hvornår det mon ville se dagens lys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *