Skip to content

Hvad tror du på?

De kristne sekter vil tilbage til den oprindelige kristendom, men der er ingen oprindelig kristendom. Den oprindelige kristendom er jødedommen, og den oprindelige jødedom er kanaanæisk religion.

Alternativt er der de østerlandske religioner, som vi ikke begriber et kuk af. Vi kan sige namaste, til vi bliver lotusfarvede i hovedet, men vi vil stadig ikke kunne sætte os ind i det kastesystem, der er kernen i hinduisme og buddhisme.

Religionen er ligesom kulturen konservativ. Hvis den repræsenterer en bevægelse, er det tilbage, til en uforstyrret kosmisk orden og et retfærdigt samfund med retfærdige herskere, ubestikkelige gudekonger som David.

Alternativet er dommedagssekter som grøn omstilling. Vi holder op med at tage og give til ægte og bliver flagellanter i stedet, for hvis vi plager os selv med elbiler og veganske frikadeller, køler Gud og planeten nok af.

De er jo begge to ældre herrer, så vi er nødt til at give dem en chance om søndagen. At guderne le, og Atlas trækker på skuldrene, strejfer os ikke – den kristne gud er ikke just den lattermilde type.

I sidste ende ved vi jo godt, at det kun er os i Kollektivet Regnbuen, der bliver reddet, når moderskibet lander, men det er også helt okay! Og er syndfloden aflyst, tager vi gerne en rain check.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *